Olyan ismeretlen eredetű panaszok mögött mint a mellkasi- vagy hasi fájdalom, légszomj, régóta fennálló hasmenés, gyomorfájdalom , szapora szívverés, krónikus fáradtság vagy ízületi fájdalmak gyakran belgyógyászati betegségek húzódnak meg. Ezen betegségek diagnosztizálásában és kezelésében nyújtok segítséget. Belgyógyászati rendelésemen elegendő idő áll rendelkezésre a panaszok eredetének tisztázására és azok pontos differenciálására, mely a megtervezett, nagy részben helyben elvégezhető vizsgálatokkal gyors és célzott kezelést tesz lehetővé.

SZÍVULTRAHANGA szívultrahang a legkíméletesebb módja annak, hogy teljes körű képet kapjunk a szív felépítéséről, működéséről. Biztosan, precízen diagnosztizálhatóak többek között a szívüregek méretbeli eltérései, a kamrafalak vastagsága, a szívizom pumpafunkciója, vagy a falmozgási zavarok, melyek már lezajlott infarktusra utalhatnak. Pontosan kimérhetőek a szívbillentyűk esetleges szűkületei, vagy a billentyűzáródási elégtelenségek. Ezen eltérések kiszűrése elengedhetetlen a megfelelő gyógyszeres terápia beállításához, mellyel nagyban javítható a szívizom élettartama, pumpafunkciója, ezzel pedig a beteg életminősége. Már meglévő, de még nem diagnosztizált betegségek is nyomot hagyhatnak szívünkön, így például a régóta fennálló, nem kezelt magas vérnyomás, mely a szívizomfal megvastagodásához, majd idővel szívelégtelenséghez vezet. Szívünk egészsége, jó működése a hosszú, jó életminőség záloga. A róla szerzett pontos kép nélkülözhetetlen az átfogó belgyógyászati kép kialakításához és a megfelelő gyógyszeres terápia beállításához.

TELJES HASI ULTRAHANGHasi panaszok, görcsök, fájdalmak mögött gyakran szervi eltérések bújnak meg. Ezek pontos, kockázat- és fájdalommentes diagnosztizálásnak leggyorsabb módja a hasi ultrahang. Az ultrahang nem jár sugárterheléssel, így várandósokon is elvégezhető. A vizsgálat során képalkotó eljárással vizsgáljuk a májat, az epehólyagot, a hasnyálmirigyet, a lépet, a veséket, a húgyhólyagot, a beleket és a nagy hasi ereket. Így kiszűrhetők vele a hasi szervek olyan jóindulatú betegségei mint pl. a ciszta, a gyulladás, epe- vagy húgyúti pangás, de azonnal képet kaphatunk akár a rosszindulatú betegségek elsődleges és másodlagos jeleiről is. A hasi ultrahanggal gyorsan diagnosztizálható, illetve zárható ki számos betegség a belgyógyászati differenciáldiagnosztika során.

NYAKI EREK ULTRAHANGOS VIZSGÁLATAA nyaki erek meszesedése gyakran vezet szűkületekhez, elzáródáshoz. Ez a stroke vagy gutaütést egyik oka, melynek szövődménye maradandó végtagbénulás, illetve beszédzavar lehet. Ezen eltérések időben történő diagnosztizálása, progressziójuk nyomon követése nélkülözhetetlen a megfelelő kezelés kiválasztásához.

GASZTROSZKÓPIA (GYOMORTÜKRÖZÉS)A gasztroszkópia (gyomortükrözés) a nyelőcső, a gyomor illetve a vékonybél kezdeti szakaszának vizsgálatát jelenti. Az endoszkópot a szájon át vezetjük be, és a felső tápcsatorna mentén a vékonybélbe vezetjük. A beavatkozás során biopsziás fogóval szövettani mintavételre is van lehetőség.
Maga a vizsgálat kb. 10-15 percet vesz igénybe, és elvégezhető altatásban vagy anélkül.

KOLONOSZKÓPIA (VASTAGBÉLTÜKRÖZÉS)A kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) során vizsgáljuk a végbelet, az egész vastagbelet, illetve a vékonybél egy részét, a terminális ileumot. Az eszközt a végbélnyíláson keresztül vezetjük fel, a vizsgálat során lehetőség szövettani mintavételre, illetve az ún. "polipok" eltávolítására.

24 ÓRÁS VÉRNYOMÁSMÉRÉSIsmétlődő fejfájás, tarkótáji fájdalom, fülzúgás, enyhe szédülés, a teljesítőképesség csökkenése gyakran a nem megfelelően kezelt, vagy nem ismert magas vérnyomás jele. A napi kétszeri, nyugalomban (ált. reggel és este) végzett otthoni vérnyomásmérés nem tükrözi a napközbeni, stresszes, testileg is megterhelő életünk adatait. A nem megfelelően kezelt vérnyomásprobléma idővel tönkreteszi érrendszerünket és létfontosságú szerveinket, mit pl.: a szív vagy a vese. A 24 órás vérnyomásmérés egy a felkarunkra erősített mandzsetta, valamint egy hordozható készülék segítségével történik. Ezen eszközt a beteg egy napon keresztül viseli. Az ezt követő konzultáción kiértékelésre kerülnek a mért adatok, és szükség esetén beállításra kerül a gyógykezelés.

24 ÓRÁS EKGErős és szapora szívdobogásérzés, szédülés, eszméletvesztés, ájulás gyakran szívritmuszavarokra vezethető vissza. Ilyen ritmuszavar például az idősek körében rendkívül gyakori pitvarfibrilláció, ami kezeletlenül embóliás történéseket, stroke-ot okozhat. Ezen ritmuszavarok ismeretében jól beállított gyógyszeres kezeléssel nemcsak a panaszok kezelhetőek, de nagyban csökkenthető az embóliás történés, a gutaütés esélye. A készülék a 24 órás vérnyomásmérőhöz hasonlóan kicsi, a diagnosztika alatt, a mindennapi életünket nem zavarja.

BELGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATA beteg ember személye elveszik az ambulanciáról ambulanciára való vándorlás során. A betegek kórtörténete, valós egészségügyi problémái, a már megszerzett releváns leletek átfogó ismerete sajnos egyre gyakrabban nem jutnak egy olyan személyhez, aki ezeket komplexen, szakorvosi szemmel összegezni tudná. A szakrendelésemen megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre az egészségügyi problémák, a terápiás illetve diagnosztikai terv megbeszélésére. Az első konzultáció alkalmával történik a részletes anamnézisfelvétel, a belgyógyászati fizikális vizsgálat és a nyugalmi EKG készítése. A már ismert betegségek és az aktuális panaszok ismeretében közösen beszéljük át Önnel a további gyógyszeres beállítást, az esetleges szükséges diagnosztikai eljárásokat.

A további konzultációk folyamán történik a páciensek gondozása, a leletek ,valamint a diagnosztikus eljárások megbeszélése.